Dwuletnia benz. 1.8 W pierwszym roku po 15kkm pierwsza cewka zaplonowa, w drugim po 25k druga. Obydwie wymienione na gwarancji. Za miesiac konczy sie laba i za wszystko bede placil. Az sie boje gdy czytam co mnie czeka.
147 kkm - napinacz paska wielorowkowego sprowadzil mi do auta stado chrabaszczy ... coz, jak juz sa to niech beda
Zamieszczone przez Iron
80kkm napinacz paska wielorowkowego - ale brzęczał
myśle ze wrócą wam te dzwięki za jakieś 3-5kkm,tez to miałem założyłem nowy napinacz,i cisza tyle ze po jakimś czasie sie zaczeło od nowa i okazało sie ze napinacz był dobry bo po wymianie sprzegła jednokierunkowego w alternatorze załozyliśmy ten co brzęczał wczesniej jako pierwszy i było cichutko.myśle ze warto sprawdzić stan alternatora
Dwuletnia benz. 1.8 W pierwszym roku po 15kkm pierwsza cewka zaplonowa, w drugim po 25k druga. Obydwie wymienione na gwarancji. Za miesiac konczy sie laba i za wszystko bede placil. Az sie boje gdy czytam co mnie czeka.
Tak ??? To jest pikuś jeżeli chodzi o szkodniki. Problemy to dopiero mają inne marki np.
miałem Chevroleta Aveo z instalacją gazową i
5kkm - wymiana pompy instalacji gazu
10kkm - wymiana sondy lambda
12kkm - awaria alarmu
15kkm - wykrzywienie się tarcz hamulcowych
25kkm - wymiana wszystkich wtryskiwaczy
W tym czasie 4 razy na lawecie wracał do serwisu
29kkm - sprzedanie samochodu
Na szczęście wszystko było robione na gwarancji jednak ciarki mnie zabrały jak pomyślałem sobie co będzie jak gwarancja się skończy !!!
Sorry za OT ale chciałem pokazać skalę niedoskonałości innym marek :szeroki_usmiech
Oczekuje:
Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie
U mnie po ok 13kkm(15miesięcy) wystąpił jeden problem:
Octa jest w wersji tour z dołożoną klimą, pompka od płynu jest bardzo nisko i wystające z niej kolanko znacznie obniża prześwit. Wystarczy małą kępka trawy na polnej drodze i już słychać jak ryjemy drogę.
O koljenych usterkach napiszę jak wystąpią(odpukać).
"The greatest luxury in life is time."
wynajmę mieszkanie w Warszawie!
wszelkie info na pw lub mail
przejechalem juz 153 tysiace i ... spasowanie plastikow pozostawia wiele do zyczenia, zwlaszcza ze auto ma dopiero 5 lat ... a rozlaza sie niektore plastiki o 1-1.5 cm, a to juz zbyt duzoooo
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
misiek^wro, Gdzie Ci sie plastiki rozlaza. Jakos patrze u siebie i nic nie widze, no ale auto ma tylko 120kkm, moze za nastepne 33kkm cos sie rozpadnie :twisted:
Ziomal, spoko wiem, ale zeby to az tak sie rozlazilo to dla mnie szok :twisted:
Poza tym kolejna irytujaca usterka : zasniedziale sruby w gwintach do uchwytu rejestracji tylnej. Efekt? Wyrwanie srub wraz z mocowaniem, rozwalenie calego plastiku trzymajacego tablice, no i automatyczne wstawienie rejestracji na nitach. Te wkladki ze srubami stare wygladaja jak zespawane ... widac nie nasmarowalem nalezycie ... polecam wszystkim jesli jeszcze moga, wyjac i spryskac WD40 :twisted: chyba ze nie bedzie sie dalo wyjac ... tak jak u mnie. To obcegi i rwiemy ...
Była Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
misiek^wro, Wiesz akurat plastik z tylu, to sam chyba zalatwilem i to akurat nie w tym miejscu, tylko przy mocowaniu kolo wycieraczki. A co do slupkow. Sciagalem jakis czas temu oba te, bo prowadzilem rozne kable w aucie, zalozylem ponownie i widze w nich nic niepokojacego
po przejechaniu 270 kkm wymieniłem sprzęgło, amory, padł mi zawór n109(blokował ECU) przepływa 2x , przekaźnik wentylatorów od klimy, silnik tylnej wycieraczki i kilka innych pierdół. Poza tym jest OK.
Parę dni temu wymieniłem w ramach gwarancji przedni pas bezpieczeństwa od strony pasażera. Po kilkugodzinnej przerwie w jego użytkowaniu były problemy z jego użyciem. Pozostawał zablokowany w pozycji spoczynkowej. Po kilku próbach zaciągnięcia dopiero się odblokowywał. W drugą stronę zwijał sie zawsze bezproblemowo.
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Kupilem jak miala 164tys km,
164,5 tys wysprzeglik hydrauliczny,
167,5 tys sprzegło wraz z kołem,
168,5 tys czujnik temp.,
zanim kupilem nic sie nie dzialo bo znam auto od noweg.
tylko klocki,szczeki, filtry, plyny, gumy stabilizatora, poprostu eksploatacja.
mam nadzieje ze na dlugi czas starczy napraw,szczególnie tych drogich.
Pozdrawiam
Skoda Octavia II Combi 1.9 TDI BXE, President HARRY II ASC + ML145/Florida
Przy 33 tys kkm, wymieniono wentylator chlodnicy - popiskiwal i "cwierkal" jak wrobelek od ponad roku (czyli pol roku po zakupie auta zaczal), sadzilem ze sie ulozy, ale sie nie ulozyl, bez problemu ASO zmienilo w ramach gwarancji.
O1 2000r 1.9 tdi agr.
Kupowana z salonu, po 3 miesiacach poszedl komputer , (wymienili na nowy)
akumlator od nowosci byl pekniety,(wymienili)
chyba 4 razy juz wymieniany byl napinacz paska ,
przeplywomierz,
cz abs,
chyba tyle
A już myślałem że nie będę musiał tu pisać bo auto było bezawaryjne a tu zonk :!:
-170kkm padła pompa wspomagania - 1.9ASV ,mam nadzieje ze po wymianie do 300kkm dociągnę bez wpisu w tym temacie
Kupiłem autko miało przebieg 162800 rocznik 1999 110 koników.
Sprzedałem miało 237700 (wczoraj). Przejechałem nią 74900. W zawieszeniu zaraz po kupnie wymienione zostały 2 gumki stabilizatora (chyba tak to sie nazywa), rozrząd. I systematycznie wymiany oleju, filtrów. W sierpniu 2007 klocki tył, listopad 2007 - klocki + tarcze - przód. Przy przebiegu ok 190000 taz pojawił sie "noflaut" po wykasowaniu błedu od tamtej pory jak ręką odjął. Więc jak dla mnie autko bezawaryjne i polecam niezdecydowanym osobą zakup 01 w Tdi (silnik AHF). W grudniu jak byłem na przeglądzie technicznym amortyzatory miały prawie równo 70%
Komentarz